Покупка на автомобил върнат от лизинг

Плюсовете от закупуване на автомобил върнат от лизинг са не малко. Така например можете да се сдобиете с подобен лизингов автомобил, който има много нисък пробег на километри и е минал редовен профилактичен преглед. Сумата на пробега  за всички тези лизингови автомобили се определя от принципа на годишна ставка и в резултат  на това много автомобили на лизинг, които са изложени за закупуване, имат съвсем малък пробег и овехтяване.автомобил върнат от лизинг

Закупуването на подобни лизингови автомобили, които са върнати, спестяват значителна сума финансови средства, в сравнение с цените за купуване на нов автомобил.

Важни съвети при закупуване на върнати лизингови автомобили:

  • Запознайте се с отделните първоначални проучвания по процедурата на покупката на върнати лизингови автомобили. Изисквайте всичката достъпна информация от автокомпанията, която предлага автомобилите и бъдете внимателни с дребния шрифт преди да сложите подписа си върху договора за продажба на този род автомобили.
  • Съществуват няколко прости стъпки, по които бихте могли да си закупите автомобил върнат от лизинг:

–   Възползвайте се от лизинговите компании, които ги излагат за продажба. Те задължително тестват автомобилите, върнати от лизинг, след което предлагат на автопазара.

–   Опитайте късмета си с фирмите за автомобили под наем

–   Различни дилъри на автомобили и големи автокъщи предлагат също хубави автомобили върнати от лизинг. Дори големите автокъщи е възможно да ви предложат много по-добра оферта за закупуване на подобен род автомобили.

–   Прегледайте внимателно всички налични оферти, направени от тези автомобилни компании и условия, предлагани от тях и чак тогава вземете нужното решение.

  • Ако нямате необходимата сума и ще финализирате покупката чрез кредит, потърсете изгодна банка, която предлага сравнително по-ниски лихви, отколкото  лизинговата компания.
  • Разгледайте внимателно и набележете няколко автомобила, след което им направете tеst-drive. Сравнете отделните детайли на автомобилите – пробег и цена.
  •  Анализирайте задълбочено всички сравнения преди да пристъпите към вашето окончателно решение. Все пак автомобил не се купува всеки ден. Едва след като имате пълната готовност за закупуване на автомобил, върнат от лизинг, отново прочетете задълбочено договора за продажба и едва след това направете покупката.